top of page

Uppdrag 54 i Stockholm!


Barn från Hammarkullen intervjuade Morgan Johansson om FN:s barnkonvention

Torsdagen den 18 februari kom fyra barn från Hammarkullen i Göteborg för att göra en filmad intervju med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Morgan Johansson fick till exempel svara på både detaljerade frågor som vad han känner till om en specifik artikel i konventionen och större frågor som hur han vill att världen ska se ut. Det kom även frågor om barn som är flyktingar och hur de ska tas om hand.

– Barnen är det viktigaste vi har i samhället och vi måste göra vad vi kan för att skydda dem – det är ju de som ska ta över efter oss. För mig är det viktigt att alla barn får växa upp i fred och gå i skolan, sa Morgan Johansson.

Intervjun ingår i en serie av intervjuer med politiker, kändisar och makthavare inom ett projekt som syftar till att uppmärksamma FN:s barnkonvention. De som intervjuade Morgan Johansson heter Desanka Petkovic, Selma Hadziselimovic, Katarina Lukac och Rosmari De la Cruz. Projektet drivs av Folkets Hus Hammarkullen, projektansvarig är Kerstin Wennergren och projektledare är Yarko Rhea Salazar.


Inlägg
Recent Posts
Arkiv
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page